Kiss Zoltán (ének, gitár)
   
 

1972 január 10-én születtem Budapesten. Itt nőttem fel a XVIII. kerületben, és ma is itt élek.
Nagyon korán "eldőlt a sorsom". Hat éves korom körül már naphosszat DEEP Purple-t, Piramist, Korált és Omegát halgattam a család felnőtt tagjainak köszönhetően.
15 éves voltam, amikor elhatároztam: zenélni akarok. Elkezdtem gitározni tanulni. Amikor azt hittem, mát udok, a barátaimmal megalapítottam a Belfegor együttest. Már ebben a zenekarban is az unokatestvérem, későbbi állandó zenésztársam, Krecsmarik Gabi dobolt. Nyolc évig létezett a Belfegor, gyönyörű időszak volt.
Még 1993-ban történt, hogy az énekesünket bevitték katonának. Mivel nem találtunk megfelelő helyettest, kényszerűségből én kezdtem a bulikon énekelni. Megtetszett az új "hangszer", úgyhogy a Belfegor feloszlása után a gitár helyett már az éneklésre koncentráltam. Az első komolyabb banda, ahol már énekesként szerepeltem, a Classica volt 1998 és 2000 között. Innen kerültem a Nemesis-be 2001-ben, és a mai napig a tagja vagyok.
Három Nemesis albumom énekeltem, majd 2003-ban bekerültem az Iron Maidnem-be. 2007-ig főleg ebben a két zenekarban zenéltem, rengeteg élményben, tapasztalatban volt részem.
Közben azért volt idő "projektelésre" is. Krecsmarik Gabival és Nagy Lacival megcsináltuk a Special Guest nevű formációt. Itt találkoztunk először Nagy "Liszt" Zsolttal, ő lett a billentyűs.
Az egyik koncertünkre lejött Závodi Janó. Nagyon tetszett neki a buli, olyannyira, hogy később Gabit, Liszit és engem meghívott a saját zenekarába, a Zacskó Band-be.
Volt egy bulink a Sörsátorban, ott látott minket először Fischer Laci... Aztán 2009-ben jött a ZBB, a Korál Forever és a Balázs Fecó Band.

Itt tartunk most. Sokféle zenekarban sokféle zenét játszom. Mindegyiket nagyon szeretem és élvezem. Mi kellhet még?