Az Age Of Nemesis egy magyar progresszív-rock ill. metál zenekar,
mely 1997 nyarán alakult, még Nemesis névvel.


A csapat alapító tagjai:

Fábián Zoltán - gitárok
Nagy György - billentyűs
Thorday Ákos (R.I.P.) - ének
Pethe György - basszus
Szerecsen Mihály - dob

Fábián Zoltán / Pethe György / Szerecsen Mihály
Nagy György / Thorday Ákos

A NEMESIS története

Ez az öt zenész úgy döntött, hogy a saját útját fogja járni a világ zenei labirintusában. Nagy figyelmet fordítottak arra, hogy zenéjük kizárólag az érzelmeiket, hangulataikat fejezze ki, és hogy ne az aktuális trendek hatásai alatt alkossanak.
1998-ban jelent meg debütáló albumuk ' Nemesis ' címmel, melyet a közönség és a rock sajtó is igen kedvezõ fogadtatásban részesített. Ebben az évben egy ' Progfest '- elnevezésû klubturnén vettek részt hasonló stílusú zenekarok társaságában.
Elsõ albumukat szerzõi kiadásban jelentették meg, de 1999 õszén leszerzõdtek a GU^LA Records Kft. kiadóhoz.
Még ebben az évben megjelent a csapat második albuma, mely az ' Abraxas ' címet kapta. A lemez egyik érdekessége, hogy tartalmaz egy összefüggõ, ám külön-külön is hallgatható több mint 3o perces pszicho-thriller történeten alapuló koncept mûvet ' Psychogeist ' címmel.
Nagy sikerű koncertet adtak elõzenekarként az amerikai King's X együttes budapesti fellépése elõtt. Az ebben az évben szintén megrendezett, a magyar progresszív scene nagyjait felvonultató ' ProgFest '- en a Nemesis már fõzenekarként lépett fel. 1999 õszétõl 2000 végéig három országos turnén vettek részt ismert hazai zenekarok társaságában. Az idõközben kialakult emberi, valamint zenei nézeteltérések következményeként 2000. 12. 16- án a Nemesis elsõ felállása a tagok megállapodása alapján megszűnt...
A ' NEMESIS ' nevet a csapat fõ dalszerzõi: Fábián Zoltán gitáros, Nagy György billentyűs továbbvitték és Gulyás Lajos menedzser segítségével (aki az elsõ album megjelenése óta töretlen hittel és odaadással segíti a csapatot) még ebben az évben nekiláttak a Nemesis újjáalakításához. A kitartó munka eredményeként 2001. február 24-én létrejött a zenekar második formációja:

A Nemesis II. felállása balról jobbra:
Nagy László, Kiss Zoltán, Berczelly Csaba,
Fábián Zoltán, Nagy György


Linka Péter
Berczelly Csaba (basszusgitár) már éveket zenélt együtt a két alapítótaggal elõször a Jericho nevû bandában, majd a Wellington zenekarban. A másik két új tag is több csapatban zenélt már a Nemesis elõtt. Kiss Zoltán énekes elõbb a Belfegor, majd a Classica zenekarok sorait erõsítette. Nagy László egy igazi univerzális dobos, hiszen minden zenei területen otthon van, így több csapatban is zenél a tradicionális rockzenétõl a folk rockig mindent egybevéve. Mivel az eddig megjelent két album a Periferic Records jóvoltából magyar nyelven több országban is kapható, 2001 áprilisában az új felállás stúdióba vonult, hogy elkészítse az eddig megjelent két lemez angol nyelvû verzióit. Az eredeti szövegek angol nyelvű fordításait az ausztrál születésű Linka Péter készítette, és az Ő segítségével készültek az angol nyelvű stúdiófelvételek is. Mivel a csapat felállása radikálisan megváltozott, ezért nem csak az ének, hanem a teljes zenei anyag is újbóli feljátszásra került.
Mivel az angol nyelvű felvételeket külföldön is szerették volna ismertté és elismertté tenni, elkészült egy promóciós CD is For Promotional Use Only címmel, melyet már kb. 80 külföldi kiadóhoz, ill. szaklaphoz juttattak el.
Az új felállás már élõben is bemutatkozott. 2001 májusában nagy sikerű koncertet adtak a második ' ProgFeszt '-en. A nyár folyamán fellépnek több fesztiválon is országszerte (pl.: Pepsi Sziget… stb).Eközben a zenekar ismét nekilátott az alkotó munkának.
A csapat zenészei egy instrumentális lemezt készítenek. Ez felfogható egy project-zenekarnak is, lényeg hogy The Goddess Nemesis Project néven fog megjelenni a zenei anyag - utalva az anyazenekarra.
A promóciós munka egyik eredményeként a csapat szerződést kötött az amerikai Laser' s Edge kiadóval. 2002. 07. 03-án mintegy 16 országban megjelent a csapat első angol nyelvű albuma, Eden? címmel. A megállapodás szerint 2003. Márciusában ezt követi a második, a Psychogeist album.
A másik fő eredmény a promóciós CD kapcsán: A német nyelvterület legnagyobb sajtóorgánumaként jegyzett Rock Hard magazin melléklet CD- jén 13.- ként szereplő Nemesis elnyerte a magazin olvasóinak tetszését az Eye of the Snake c. dallal. Ez, egy közönségszavazásban nyilvánult meg, ahol az olvasók az összes kb. (26) csapat közül a Nemesist emelték ki a legjobb, eddig még szerződéssel nem rendelkező csapatként. Ez azzal a nyereménnyel járt, hogy a csapat eltölthetett némi stúdióidőt a Németországi Hagenben, a Woodhouse stúdióban. Két feldolgozás dal került feljátszásra: Queensryche - Mission; Rainbow - Gates of Babylon. A producer Siggi Bemm volt, aki igen nagy nemzetközi hírnévnek örvend szakmájában. A felvételek igen jó légkörben zajlottak, és Siggi, valamint a Woodhouse stábja segíteni fogja a jövőben a Nemesist a csapat Németországi promotálásában.
2002. Decemberében jelent meg a csapat új felállásának első albuma, Terra Incognita címmel. Ez egy 67 perces koncept album, mely egy történet köré épül. Már elkészült az album angol nyelvű változata is.
Elkészült a csapaton belül működõ "The Goddess Nemesis Project" instrumentális, 10 dalból álló, "Abnormal Smile" munkacímet viselõ demofelvétele is, rövidesen rögzítésre kerül a végleges verzió is.
Fábián Zoltán, csapat gitárosa saját szólólemezén dolgozik, melyen gitárorientált instrumentális muzsika lesz hallható.
Mivel a Sensory Label nem adta ki a 'Psychogeist' albumot, a Terra Incognita angol nyelvű verziójából, az instrumentális demóból, valamint Fábi szólóanyagából, a management újabb promóanyagot állít össze újbóli kiadókeresés céljából. Ez egy multimédiás DVD-ROM lesz, melyen a fent említett dolgokon kívül két videóklip, fotók és egyéb ritkaságok, különlegességek lesznek láthatóak, hallhatóak.
A csapat nyitóbandaként szerepelt a svéd prog rock legenda, a THE FLOWER KINGS Budapesti koncertjén.
2004. 01.15-én Berczelly Csaba bejelentette távozási szándékát...
A meghallgatások után a csapat úgy döntött, hogy az új basszusgitáros Krecsmarik Gábor lesz.
2004. Március 7- én, a Nemesis III. felállása megkezdte működését:


A Nemesis aktuális felállása balról jobbra:
Nagy György, Fábián Zoltán, Nagy László, Kiss Zoltán, Krecsmarik Gábor
A 2004. év tavasza - nyara nagyrészt koncertezésből állt, a Gáborral töltött próbákon kívül. A Nemesis fellépett a pécsi Progfeszten Devon Graves után, a Summer Rocks fesztiválon a Judas Priest, valamint a Queensryche előtt. Közben megkezdődtek az instrumentális project felvételei is.
A 'The Goddess Nemesis Project', a zenekaron belül működő instru project 2004. koraőszére várhatóan befejezi első albumának felvételeit. Az albumon sok vendégművész szerepel majd:
Györei Ildikó - Hegedű
Keiko Kumagai (ARS NOVA)
- Keyboards
Chris Brooks (Mark Boals Band)
- Gitár
Barabás Tamás
- Basszusgitár
Péter János (Shannon.hu)
- Fuvola
Szabó Sándor -
Akusztikus gitár
Alapi István ( Jeff Porcaro Band, Edda)
- Gitár
Nagy Zsolt (Special Guest, Varga János Band)
- Keyboards
Mátyás Szabolcs (Hot Shot)
– Gitár
Miután befejeződtek az instrumentális anyag munkálatai, a csapat nekilát az új album írásának, amely ezúttal nem koncept album lesz.

A Nemesis tagja elsõ albumuk felvételei közben ismerkedtek össze Gulyás Lajossal, aki ezt megelõzõen a dallamos heavy metal zenét játszó Falanx menedzsere volt. A zenekari tagok rövid gondolkodás után úgy döntöttek, hogy együtt fogják naggyá tenni a NEMESIS nevet. Az elsõ lemez (Nemesis - 1998.) kiadását és terjesztését már Gulyás Lajos intézte. A médiakapcsolatokon keresztül a Nemesis egyre ismertebb és elismertebb lett Magyarországon. A két országos koncertturné meghozta a szakma és a közönség elismerését is. A következõ album 1999 nyarán került rögzítésre Abraxas címmel, amit már Gulyás Lajos kiadója, a Gu^La Records adott ki és terjesztett meg országosan. A szakma és a közönség ismételten megsüvegelte a Nemesis albumát, melyet újabb koncertkörút során ismertettek meg a közönséggel. 2001.02.24-én azonban újra útnak indult a zenekar. A management még bátrabb terveket tűzött ki célul : a külföldi kapcsolatok kiépítését, ill. az elismertség megszerzését. Áprilisban újra feljátszásra került az elsõ két album zeneileg, amit az új énekessel rögzített a zenekar. Ennek az angol nyelvű kivonata lett egy hétszámos promóciós anyag, amellyel külföldi kiadót és terjesztõt keresett a zenekar és menedzsmentje.

A zenekar és a menedzser hosszú távú együttműködési szerzõdést kötött egymással. A Nemesis mindenféle zenei anyagának a kiadója pedig a
GU^LA Records Kft.
, amely cégnek a vezetõje Fábián Zoltán.
A promóciós munkájuk eredményeként 2002. Márciusában az amerikai Sensory kiadóval licensz szerződés köttetett, melynek keretein belül 2002. Szeptemberében megjelent az Eden? album mintegy 16 országban. 2003. Márciusára lett volna várható a második album, a Psychogeist.

Mivel nem történt elõrelépés a Sensory kiadóval és a Psychogeist album nem került általuk kiadásra, a management újból promócióba kezdett. A For Promotional use II. DVD-ROM-mal Lajos ezúttal külföldi management-eket is mecélzott a kiadók mellett. Ám érdemleges nem történt. Ekkor a management úgy döntött, hogy egy komplett promóciós csomagot készítve folytatja tovább a munkát. Ez, az elõbb említett DVD-ROM-on kívül tartalmazta az instrumentális anyag felvételeibõl válogatott, 4 számos promó anyagot THE GODDESS NEMESIS PROJECT - The Play Is The Thing...címmel, valamint egy angol nyelvű, 12 dalt tartalmazó, SYNOPSIS című albumot , melyen szereplõ track-ek az eddig elkészült angol nyelvű lemezek dalaiból lettek összeválogatva. Ezen kívül még tartalmazott egy, a csapat biográfiáját és diszkográfiáját tartalmazó színes nyomtatványt is. Mindkét CD kiadványhoz készült egy-egy weblap is, melyet (addíg) csak a promóció kapcsán érintettek tudtak meglátogatni. A management felvette a kapcsolatot (többek között) az amerikai VENETOWEST- promóciós céggel. E cég segítségével mintegy 50 db promóciós csomag került ki a franciaországi MIDEM-re, ahol ezen csomagok célirányosan lettek továbbítva a megfelelõ kiadókhoz.
A promóció kapcsán már 5 konkrét szerzõdésajánlat érkezett. A management ezek alapján az amerikai MAGNA CARTA kiadóval kötött szicensz szerzõdést a PSYCHOGEIST, az angol TERRA INCOGNITA, valamint a THE GODDESS NEMESIS PROJECT albumára vonatkozóan. Ezzel egyidõben a zenekar neve
AGE OF NEMESIS
- re változott. Az angol nyelvű lemezek már e név alatt jönnek majd ki.